zaterdag 11 april 2015

Zaalvoetbal



Afgelopen vrijdag deden veel leerlingen mee met het zaalvoetbal toernooi georganiseerd door de Schim. Er waren wel 18 teams ingeschreven van zowel bovenbouw als onderbouw. Voor het eerst was er zelfs een leraren team aanwezig!
De bovenbouw en onderbouw waren gescheiden van elkaar en verdeeld over twee pouls. Vanzelfsprekend kwamen er dan ook twee winnende teams uit die beide een appeltaart kregen en op de foto gingen met de schimbeker. Zo allemaal bij elkaar heeft iedereen een leuke, sportieve middag gehad.

Voor meer foto's Schim Facebook

Celina Rijk

zondag 5 april 2015

PZC over pre party CSW

MIDDELBURG - De politie heeft donderdagnacht een feest stilgelegd van CSW-scholieren in café Schuttershof in Middelburg. Eén dronken 17-jarige is aangehouden. Volgens de politie zwalkten rond twee uur 's nachts diverse minderjarigen over straat, die te veel alcohol op hadden. De portiers van de horecagelegenheid zouden hun handen vol hebben gehad om 'lastige' scholieren buiten de horecagelegenheid te houden. Daarom hebben de agenten het feest, dat eigenlijk tot vier uur zou duren, stilgelegd. Op het feest waren 350 leerlingen uit de havo- en vwo-eindexamenklassen van de CSW aanwezig. Het thema van het feest was Greased Lightnin', zegt vwo'er Martijn Janse (18) die in de organiserende commissie zit. "We hadden het maandenlang voorbereid. De jongens hadden leren jacks aan en de meisjes hadden krulhaar en droegen jurken. Het was een supergezellig feest." Hij is erg teleurgesteld dat het feest door de politie werd gestopt. Martijn zegt dat de organiserende leerlingen er alles aan had gedaan om ervoor te zorgen dat scholieren onder de 18 geen alcohol zouden drinken. "Onder de 16 kwam je niet binnen en we werkten met bandjes. Alleen aan mensen boven de 18 werd alcohol verkocht. Misschien hadden sommigen thuis al gedronken of werd er bier doorgegeven. Maar als we zagen dat iemand zonder bandje alcohol dronk, dan gaven we een waarschuwing." Martijn nuanceert het verhaal over dronken jongeren op straat. "We vonden maar één plek waar was overgegeven. We vinden dat de politie het feest te snel heeft beëindigd. Ze hadden toch met ons kunnen overleggen, of ons kunnen waarschuwen? De commissieleden waren juist nuchter gebleven om toezicht te houden." Rector Frans van der Knaap zegt dat de CSW ouders een mail gestuurd heeft. Hij benadrukt dat het feest geen initiatief is van de school, maar van leerlingen. "De organisatoren treft geen blaam, maar het is duidelijk uit de hand gelopen. We zoeken uit wat er gebeurd is, en hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden."